23 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΙΤΗΜΑ: για θέρμανση στο κέντρο κράτησης

Προς: Νομαρχία Λέσβου
Κοινοποίηση: Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες - Ελληνικό Τμήμα
Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Θέμα: Ερώτηση για την πρόοδο των εργασιών στο θέμα επίλυσης του προβλήματος θέρμανσης του κέντρου κράτησης Παγανής

Αξιότιμε κ. Νομάρχη,

ενόψει του χειμώνα, θεωρούμε το ζήτημα της θέρμανσης του κέντρου κράτησης ως πολύ σημαντικό και πιστεύουμε ότι είναι ένα από τα επείγοντα ζητήματα στα οποία η Νομαρχία οφείλει να δώσει λύση. Επιπλέον γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι καινούριο και υπήρχε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να προβεί η Νομαρχία στις απαιτούμενες ενέργειες επίλυσής του.

Σε προηγούμενο άρθρο της εφημερίδας «Εμπρός» (23/02/2008, «Κατά της κακομεταχείρισης των προσφύγων», της Πέλλης Γιακουμή)[1] διαβάζουμε ότι από τη Νομαρχία «[…] έχει ανατεθεί μελέτη ύψους 140.000 ευρώ για την εγκατάσταση θέρμανσης στο κέντρο κράτησης, το οποίο μέχρι τώρα θερμαινόταν με σόμπες, οι οποίες κάθε τόσο δεν λειτουργούσαν». Δεν καταφέραμε να βρούμε κάποια επίσημη διάψευση της παραπάνω είδησης.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, και αν ευσταθεί η είδηση περί ανάθεσης σχετικής μελέτης, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την πορεία της συγκεκριμένης μελέτης. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, και αν τυχόν δεν ισχύει η συγκεκριμένη είδηση, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τα σχέδια και χρονοδιαγράμματα της Νομαρχίας προς την επίλυση του προβλήματος θέρμανσης του κέντρου κράτησης.

[1] Βλ. emprosnet