4 Ιουλίου 2008

ΑΙΤΗΜΑ: σε Παν. Αιγαίου για Λεωφορείο για Κ.Φ. Αγιάσου

Προς Πρύτανη Πανεπιστημίου Αιγαίου
Καθηγητή Ανδρέα Τρούμπη

Αξιότιμε Κύριε Πρύτανη
Στις 28η Ιουνίου, εσπευσμένα άρχισε να λειτουργεί στην Αγιάσο το Κέντρο Φιλοξενίας Ανήλικων Προσφύγων, μετά από παραχώρηση από το Υπουργείο Υγείας του ανακαινισμένου σανατόριου «Θεομήτωρ» . Άμεσα μεταφέρθηκαν και διαμένουν εκεί οι πρώτοι ανήλικοι πρόσφυγες . Λόγω των συνθηκών, το Κέντρο έχει σημαντικές ελλείψεις οι οποίες έχουν σοβαρές συνέπειες, όπως είναι προφανές, στους ανήλικους πρόσφυγες και την καθημερινότητά τους.
Προς το παρόν και μέχρι να στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό, με τους ανήλικους πρόσφυγες διαμένουν εθελοντικά δύο δικηγόροι, ένας μεταφραστής και μέλη της ομάδας «ΠροςΦυγή» (πρωτοβουλία αλληλεγγύης σε μετανάστες και πρόσφυγες).
Με στόχο την καλύτερη διαμονή και εξομάλυνση της ζωής των ανηλίκων προσφύγων είναι απαραίτητο να καλυφθούν εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές ανάγκες των ανηλίκων. Στη βάση της κάλυψης αυτών των αναγκών παρακαλούμε να μας βοηθήσετε και αιτούμαστε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να μας διαθέσει το λεωφορείο του για μια μέρα την εβδομάδα μέχρι να οργανωθεί πλήρως το Κέντρο.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ (21/07/2008):
http://prosfigi.blogspot.com/2008/07/blog-post_21.html